Yeni Üyelik Oluştur


Bir kullanıcı adı seçin


Yukarıda belirttiğiniz eposta adresinizi tekrar girin

Üyeliğimi Oluştur

×
Üye Girişi

Giriş Yap

×
BARTIN'IN BAĞIMSIZ, ÖZGÜR VE EN GÜNCEL HABER PLATFORMU
  • Lenfödem hastalarına müjde

  • Bartın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Lenfödem, halk arasında fil hastalığı olanlara müjde verdi. Yapılan açıklamada Lenfödem tedavisinin Fizik Tedavi Merkezi’nde yapılmaya başlanıldığı belirtildi.
  • 2015-08-07 / 10:37:37
  • 0 Yorum
  • 305 Kez Okundu
  • Punto:
    A
    A
    A

 

Bartın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği yayınladığı basın bülteniyle halk arasında fil hastalığı olarak bilinen Lenfödem hastalarına müjde verdi. Yapılan açıklamada Lenfödem hastalığının tedavisinin Fizik Tedavi Merkezi’nde başladığı açıklandı.

 

Bartın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nden yapılan açıklamada konuyla ilgili olarak şu ifadelere yer verildi:

 

“Halk arasında fil hastalığı olarak bilinen, aslında bir dolaşım bozukluğu hastalığı olan Lenfödem tedavisi, 2014 Ağustos ayında yapımı tamamlanarak faaliyete geçirdiğimiz Fizik Tedavi Merkezimizde yapılmaya başlandı.

Özellikle bacakların veya kolların şişip genişlemesi şeklinde ortaya çıkan ve seanslar halinde uzun süreli tedavi gerektiren  lenfödem hastalığının tedavisi artık çaresiz olmaktan çıktı.

Lenfödem tedavisinde kullanılmak üzere hastanemiz  tıbbi cihaz envanterine kazandırdığımız Aralıklı Punomotik Basınç Uygulaması yapan Lenf Ödem Cihazı ile hastalığın tedavisi başka merkezlere gidilmeden Fizik Tedavi merkezimizde yapılmaktadır.

En sık kollarda ve bacaklarda, görülen hastalık ciddi derecede vücut uzuvlarında şişlik ile karekterize bir hastalıktır. Kronik ve ilerleyen bir hastalık olmasına rağmen iyi bir bakım ve temel tedavi uygulamaları ile hastalık tedavi edilmektedir.

Genellikle lenfödemler cerrahi sonrası, radyoterapi, enfeksiyon veya travma sonrası gelişebilir. Özellikle Meme kanserinin tedavisinde koltuk altı lenf bezlerinin (halk arasında beze) alınması sonrası  kollarda lenfödem riski artar. Meme kanseri olan hastalarda meme dokusunun alındığı tarafta gerçekleşen lenfödem, hastada meme dokusunun kaybıyla yaşanan psikolojik durumu atlatamadan, kolların da aşırı derecede şişmesiyle kol hareketlerinin de yavaşlamasına neden olur. Çeşitli operasyonlar ve bazı hastalıklar nedeniyle lenf dolaşımının bozulması sonucu hastalık aynı şekilde bacaklarda da görülmektedir.

Kol veya bacakta ileri derece şişlik, el bileği, ayak bileği ve parmak hareketliliğinin azalması, giysi, takı, ayakkabı, çorap, gibi eşyaların dar gelmesi ve iz bırakması gibi belirtileri olan kişilerin lenfödem (fil Hastalığı) açısından mutlaka değerlendirilmesi gerekmektedir.

Cihazda bulunan hava yastıklarının kol ve bacağa giydirilerek aralıklı olarak şişirilmesi ile vücut uzuvlarında oluşturulan basınç ile bölgesel olarak biriken sıvının sıkıştırılarak dolaşıma katılması ve vücuttan atılmasının sağlanması tedavinin temel unsurudur. Tedavi planına göre belirlenen aralıklarla yapılan tedavide, cihazın uygulandığı bölgedeki şişlikler zamanla azalmakta ve hastanın hareketinde de artış sağlanarak kol veya bacağın daha işlevsel hale gelmesi sağlanmaktadır.

Ayrıca hastanemize kazandırılan bu cihaz, Lenf ödem tedavisi başta olmak üzere varis, selülit, derin ven trombozu, romatizmal ödem, inme sonrası oluşan omurilik zedelenmeleri gibi bir çok hastalığın tedavisinde de  kullanılmaktadır.”

Etiketler
  • Yorumlar
  • Yorum Yap
  • Şuanda 1. sayfadasınız, toplamda yorum sayfası var.
    Şuan 0 - 0 arasındaki içerikleri görüntülüyorsunuz ve toplam 0 içerik var.

    « İlk
    « Geri
    ileri »
  • Yorumunuz


    Yorumunuz

    Gönder