Şerife Bacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2014 -2015 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni dün okul bahçesinde düzenlendi. Düzenlenen törene Okul Müdürü Şule Akça, öğretmenler, öğrenciler ve öğrencilerin aileleri katıldı.
Mezuniyet töreni öncesi mezun olacak öğrenciler okul bahçesinde kendileri için ayrılmış yerde sınıf sınıf yerlerini alırken tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Hemen akabinde Şerife Bacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Şule Akça günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma gerçekleştirdi. Okul Müdürü Akça konuşmasında mezun olan öğrencilere hayatlarında daima başarılı olmalarını dileyerek tavsiyelerde bulundu.
Müdür Akça konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Şerife Bacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri velileri ve öğretmenleri emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 2014 – 2015 mezuniyet töreni için burada toplanmış bulunmaktayız. Sizleri 4 yıllık bir eğitimin sonunda bir üst eğitime veya iş hayatına uğurluyoruz. Belki bundan sonra bazılarınız yüksek öğrenime devam edecek, bazılarınız edemeyecek. Zaman içerisinde okulunuzdan iyi bir donanım ve bilgi ile ayrıldığınızın bildiğinizin farkına varacaksınız. Bugüne kadar sizden beklenen iyi bir evlat, başarılı öğrenciniz olmanızdı. Bundan sonraki hayata yetişkinliğe adım atma yönünde iyi bir vatandaş, ileride iyi meslek sahibi insan, iyi bir eş, iyi bir anne olma yolunda ilerlemenizi bekliyoruz. Mezun olan tüm öğrencilerimize bundan sonraki eğitim hayatında ve sosyal hayatında başarılar diliyorum.”dedi.
Daha sonra ise Halk Oyunları Gösterileri yapılarak izleyenlere görsel bir şölen sunuldu. Halk Oyunları Gösterilerine öğrenciler ve aileleri de alkışlarıyla eşlik ederek destek verdiler.
Bayrak ve Flama devir teslimi yapıldı
Tören, mezun olacak öğrencilerin kendilerinden bir alt dönemde ki öğrencilere bayrak ve flamalarını devir teslim etmesiyle devam ederken hemen akabinde 2014 -2015 Eğitim Öğretim Yılı Anadolu Meslek Lisesi’ni birincilikle bitiren Ayşegül Selen’e ve Meslek Lisesi birincisi Ela Arslan’a diploma ve ödüllerinin verilmesiyle devam etti. Birincilere ödüllerini ise Şerife Bacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Şule Akça takdim etti.
Öğrencilere diplomaları verildi
Daha sonra ise mezun olacak öğrenciler teker teker alana çağırılarak diplomaları okul öğretmenleri tarafından takdim edildi. Duygulu anlarında yaşandığı diploma töreninde diplomasını alan öğrencilerin yaşadığı mutluluk ve sevinç ailelerine de yansıdı.
Veda konuşması
280 öğrenciye diploması verildikten sonra öğrenciler hep bir ağızdan öğretmenleri eşliğinde Gençliğin Ataya Cevabı’nı okudu.
Törenin sonuna doğru ise mezunlar adına bir öğrenci veda konuşması yaparak mezun olan öğrencilere bundan sonra ki hayatlarında başarılar diledi.
Beklenen an geldi
Ve artık tüm öğrencilerin, ailelerin ve öğretmenlerin beklediği an olan kep fırlatma anına gelindi. 280 öğrenci öğretmenlerinin komut vermesiyle hep bir ağızdan on’dan geriye doğru sayarak keplerini gökyüzüne doğru fırlattı.
Tören öğrencilerin birbirlerini tebrik etmeleri ve aileleriyle beraber hatıra fotoğrafları çektirmeleriyle sona erdi.
Manşet Gazetesi’de mezunlarını verdi
Törende ayrıca Bartın Manşet Gazetesi stajyerlerinden Arzu Kunduz ve Kader Özgün’de diploma alarak mezun oldu. Bartın Manşet Gazetesi olarak stajyer öğrencilerimize hayatlarında daima başarılı olmalarını diliyoruz.